Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
35 hectare

Georgië wil met nieuwe kas 30% minder tomaten importeren

Georgian Co-Investment Fund (GCF) investeert 32 miljoen euro in een nieuwe kas in Georgië. De organisatie werkt samen met de lokale overheid om de 35 hectare kassen in de buurt van Gardabani aan te leggen. Het doel is om de Georgische tuinbouw meer zelfvoorzienend te maken.



Door het project moet de tomatenimport met dertig procent dalen. De Georgische telers zullen namelijk de tomaten zelf gaan verbouwen en verspreiden in de regio. Bovendien zullen tachtig mensen permanent aan het werk gaan in de kassen. Het project bestaat uit twee stages. De eerste fase zal twaalf hectare omvatten en is klaar medio 2015. De geraamde afzet van die hectare is 4.000 ton.



Irakli Garibashvili, premier van Georgië, spreekt vol trots over het project: "Dit is een aanzienlijke investering van GFC. Dit betekent dat we nieuwe banen kunnen creëren. Ook zullen buitenlandse investeerders zich gaan melden. Daarnaast zal de Georgische tuinbouw sterker voor de dag komen." 



George Bachaishvili, directeur van GCF, vult de premier aan: "We zijn trots op dit gigantische project. De voordelen zijn niet alleen voor de lokale bevolking. Onze totale handelspositie wordt verbeterd. Wij zullen dertig procent minder tomaten moeten invoeren vanuit het buitenland." 

Richel Group helpt mee bij het bouwen van de kassen. Brice Richel, directeur van de Richel Group, staat te popelen om te beginnen: "Dit is ons eerste grote project in Georgië. We zijn erg enthousiast om van start te gaan. We zullen goed gaan samen-werken met de lokale autoriteiten om een prachtig kassencomplex te bouwen."

Voor meer informatie: 
Georgian Co-Investment Fund
Tinatin Odilavadze
Telefoon: +995322470004
E-mail: pr@gcfund.ge

Richel Group
Brice Richel 
Publicatiedatum: