Danespo legt tijdens Potato Days focus op Royal, Cronos en Cimega

Danespo is van origine een Deens bedrijf met vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Sinds 1946 wordt er op professionele basis aardappelkweekwerk bedreven. De eerste 50 jaar lag de focus vooral op het vinden van rassen, die op de Scandinavische gronden goed konden gedijen. Vanaf het einde van de vorige eeuw is de kweekhorizon verbreed en blijkt de vrij geïsoleerde opgebouwde genenpool tot enkele verrassende resultaten in staat.

Danespo kweekbedrijf LKF-Vandel en aangesloten private aardappeltelers hebben inmiddels meer dan 20 aardappelrassen in de markt gezet waarvan nu circa 10.000 hectare in de EU geteeld worden.
 
Mooie Folva uit Malta voor export naar Nederland
 
"Er is de laatste decennia een enorme vooruitgang geboekt in opbrengend vermogen, interne kwaliteit en presentatie van onze aardappelen. Dit alles mag dan weer niet ten koste gaan van de teeltzekerheid van de rassen. De marketing-, kwekers inspanningen en vorderingen worden zichtbaar gemaakt op de rassenpresentatie in Creil waar de lokale horeca gelegenheid "Poortershuys" voor enkele dagen Danespo-trefpunt is."

Danespo heeft dit jaar speciale focus op het snel ontwikkelende en zéér hoog opbrengend ras voor frites, chips & vlokken Royal en het multipurpose ras Cronos welke hoge resistenties heeft op nematoden (Ro1,4&Pa2,3), schurft & virus. Voor export naar zuidelijke landen is Cimega de grote troef.

Locatie Rassenpresentatie:
Danespo A/S
Het Poortershuys
Graaf Florislaan 24
8312 AX Creil

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.