LevensCyclus Analyses

Oerlemans Packaging berekent LCA van kunststof folies en verpakkingen

Oerlemans Packaging heeft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse technologiebedrijf EcoChain Technologies. Hiermee wordt het eerste producenten keteninitiatief op het gebied van productcalculaties van flexibele kunststofverpakkingen en folies geïnitieerd. Door deze te implementeren kunnen de duurzame prestaties van alle producten van Oerlemans Packaging berekend worden op basis van LevensCyclus Analyses. Doel is om bewijslast te leveren voor duurzame producten en verpakkingsoplossingen. Des te meer ondernemingen binnen de Nederlandse Rubber en Kunststofindustrie de EcoChain applicatie gaan inzetten, des te objectiever en eenduidiger de LCA's voor duurzame verpakkingen zullen zijn.

Momenteel maakt Oerlemans Packaging vele duizenden klantspecifieke folies en verpakkingen. Die omvang maakte het voorheen onmogelijk om traditionele LCA methodieken toe te passen. Door EcoChain te integreren binnen Oerlemans Packaging, kan van iedere productvariant vanaf begin 2015 direct een LCA berekening worden gemaakt. Hiermee is Oerlemans Packaging in staat om haar klanten objectief te helpen bij de inzet van duurzame verpakkingsoplossingen. Met de duurzame producten van Oerlemans Packaging kunnen de klanten zich ook weer positief onderscheiden en hun eigen duurzaamheidsstrategie verder professionaliseren.

Oerlemans Packaging produceert klantspecifieke flexibele kunststof verpakkingen en folies van hoge kwaliteit. Op de 6 productielocaties worden voortdurend nieuwe verpakkingsconcepten geproduceerd. De producten die Oerlemans Packaging produceert vinden wereldwijd haar weg.

EcoChain is een online management applicatie om energie- en grondstofefficiency door wereldwijde productieketens meetbaar te maken. Bedrijven kunnen snel, goedkoop en zeer effectief verduurzamen en daarover rapporteren. EcoChain heeft een special aanbod voor alle NRK-leden.

Voor meer informatie:
Merijn Bos
Oerlemans Packaging
Kleibergsestraat 4
4265 GB Genderen
Tel: 0416-358100
mb@oerlemansplastics.nl
www.oerlemansplastics.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven