Separatisten lokken stemmers met goedkope groenten

De separatisten in het oosten van Oekraïne hielden gisteren verkiezingen. Om de opkomst van de verkiezingen in Oost-Oekraïne te vergroten werden afgelopen weekend groenten tegen bodemprijzen aangeboden. Wie er achter de actie zit is niet duidelijk. De Auchan breidt het netwerk van distributiecentra uit. Daarmee wil de retailer de kwaliteit van de producten verbeteren en de prijzen verlagen. In de regio Moskou moet nog voor het einde van het jaar een nieuw label voor komkommers geregistreerd worden. De 'Lukhovitsky Ogurets' ('Komkommer van Lukhovitsy') moeten vanaf begin volgend jaar in een nieuwe kas geteeld worden.

Separatisten lokken stemmers met goedkope groenten
De separatisten in het oosten van Oekraïne hielden gisteren verkiezingen. Er kon op één kandidaat getemd worden, er was geen stemlijst en geen onafhankelijke waarnemers. Wel was er voor mensen die kwamen stemmen een markt waar groenten tegen bodemprijzen werden aangeboden. Bieten, aardappelen, uien en wortelen gingen voor een paar cent per zak over de toonbank. Wie er achter de goedkope groenten zit is niet duidelijk. Het vermoeden bestaat dat de separatisten met de goedkope groenten de opkomst wilden vergroten, om daarmee de verkiezingen legitiem te kunnen verklaren.

Auchan breidt uit
Op 27 oktober hebben de vertegenwoordigers van Auchan Rusland in Moskou de lancering van ''Platforms'' voor versproducten aangekondigd in andere regio's. Na drie jaar succesvolle prestaties van het distributiecentrum Tomilino, is besloten om de platforms ook over andere regio's te verspreiden. Dit centrum heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. Het doel is om de kwaliteit te verbeteren en de prijzen te verlagen. Daarnaast wil Auchan werken met rechtstreekse invoer en Russische fabrikanten en leveranciers.

Nieuw merk groente in Rusland
Nog dit jaar moet de officiële registratie van het merk 'Lukhovitsky Ogurets' ('Komkommer van Lukhovitsy') afgerond worden, dat heeft de lokale regering van Lukhovitsky laten weten. De stad valt onder de regio Moskou. Volgens Nikolay Korolkov, hoofd afdeling landbouw, zal er na de introductie ook een nieuwe kas, 'Lukhovitsky Ovoschhi', komen. De kas zal in gebruik worden genomen in het eerste kwartaal van 2015. In de kas worden een aantal nieuwe komkommerrassen geteeld, die onder het nieuwe label 'Lukhovitsky Ogurets' op de markt gebracht worden.

Lees hier alle artikelen uit Dossier Rusland.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.