Schoolfruitregeling per direct stopgezet

Zo'n 350 duizend leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs krijgen vanaf vandaag geen schoolfruit meer. De zes leveranciers van het fruit hebben scholen vorige week laten weten dat er geen fruit komt omdat de Europese subsidieregeling niet genoeg garanties geeft, schrijft de Volkskrant vandaag.

Vanaf deze week zouden kinderen wekelijks drie stuks fruit of groente krijgen. Volgens de leveranciers, die 25 weken lang een een miljoen stuks fruit zouden brengen, is het te riskant om aan scholen te leveren. "We moeten alles zelf voorfinancieren, terwijl we door een aantal lastige voorwaarden niet weten of we uiteindelijk wel de volledige subsidie zullen krijgen", aldus directeur van leverancier schoolfruit.nl Peter de Boer.

Het schoolfruit wordt voor driekwart gesubsidieerd door de Europese Commissie (EC). De EC heeft de subsidie voor het fruit dit jaar flink opgeschroefd. Voor de Europese Unie (EU) is 150 miljoen euro beschikbaar. Nederland krijgt daarvan 5,2 miljoen.

Het ministerie van Economische Zaken is verrast door de mededeling van de leveranciers. Zij kennen de Europese voorwaarden, aldus een woordvoerder tegen de Volkskrant. "We laten ons niet dwingen om buiten de gestelde regels te handelen, omdat het leveranciers financieel niet genoeg behaagt. Ze kiezen er nu zelf voor zich op het laatste moment terug te trekken."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.