Citrus Wereldwijd Uitgelicht

In november zal citrus extra onder de aandacht staan. Door de Russische boycot is de sfeer in de citrusmarkt afwachtend. Uit Spanje komt er al aardig wat, maar men kampt daar met hetzelfde probleem als vorig jaar: het is erg warm geweest en daardoor kleurde het fruit minder snel. Ook uit andere landen uit het Noordelijk Halfrond zal de aanvoer de komende tijd toenemen. Opvallend dit seizoen is dat de citrusexport, en dan met name clementines, vanuit Marokko naar de EU groeit. Spanje schijnt dit niet als bedreiging te zien.

In de Spaanse regio Valencia verwacht men 2% minder citrusvolumes ten opzichte van vorig seizoen. De mandarijnenproductie zal dalen met 11,5%, met name bij de vroege en mid-season rassen. Bij sinaasappelen wordt echter een groei van 5% verwacht. Ook Israƫl verwacht een grotere citrusoogst. Zij denken dit seizoen meer af te kunnen zetten aan Rusland.Gedurende de hele maand november willen wij dagelijks een artikel publiceren over de citrusoogstramingen, telers, pakstations, handelaren uit binnen- en buitenland en marktinformatie. Heb je een persbericht dat niet mag ontbreken in 'Wereldwijd Uitgelicht Citrus', dan ontvangen wij dat graag. Voor een interview kun je contact opnemen met de redactie via redactie@agf.nl

Natuurlijk is dit ook een leuke kans om je bedrijf een maand lang in de spotlights te plaatsen met behulp van een banner binnen dit onderwerp. Je kunt een maand lang een banner boeken op de website AGF.nl voor 630 euro.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven