Ierse aardappeltelers verwijten verpakkers acties met oude oogst

Noord-Ierse telers zijn bang dat een aantal pakstations aardappelen van vorig seizoen gebruiken, die in aanbiedingsverpakkingen in de supermarkten verschijnen. Voorzitter van het aardappelcomité van UFU, Adrian Jamison, zegt dat dit niet alleen de telers treft, maar ook misleidend is voor consumenten, die denken dat ze verse aardappelen van dit seizoen kopen. "Hoe kunnen we van consumenten verwachten dat ze onze aardappelen kopen als de producten in de schappen van vorig seizoen zijn? Dit zal telers, die te maken hebben met een dalende aardappelconsumptie, niet helpen."

"Lokale verkopers en verpakkers moeten onthouden dat er voldoende seizoensaardappelen zijn van goede kwaliteit met een Farm Qualtiy Assured certificaat en dat ze een verplichting hebben om met de telers samen te werken. Het aardappelcomit√© zal de situatie de komende weken in de gaten blijven houden en de zaak bespreken met verpakkers als de situatie voortduurt," zegt Jamison. 

Volgens hem is er een sterke vraag naar lokaal geteelde seizoensaardappelen. "Het land heeft een florerende aardappelsector met goede kwaliteit. En nu we de herfst/winter naderen, gaan meer mensen aardappelen eten," zegt hij. "Kwalitatieve lokale aardappelen geven consumenten niet alleen waar voor hun geld, maar zijn bovendien een feest om te eten," besluit Jamison.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven