"Geen voedingssupplementen, maar elke dag groenten en fruit"

Zo kunnen werkenden hun immuunsysteem versterken

Sommigen zweren erbij, terwijl anderen vitaminepillen juist afraden. Tegen verkoudheidsvirussen op de werkplek beschermt echter vooral één ding: een evenwichtige voeding, meldt het Duitse nieuwsmagazine 'Focus' op haar website. Daarom zouden groenten en fruit op het menu moeten staan en liefst dagelijks.Sommige werkenden proberen van een verkoudheid af te komen met voedings-supplementen. Of dat helpt is twijfelachtig. "Voedingsmiddelen zijn geen medicijnen. Wie al verkouden is, wordt niet opeens beter door gezond te gaan eten", zegt Antje Gahl van de 'Deutsche Gesellschaft für Ernährung' (DGE). Wanneer werkenden echter evenwichtig eten, worden zij helemaal niet ziek. Het is bijvoorbeeld goed om in de herfst veel groenten en fruit te eten die rijk zijn aan vitamine C. Dat versterkt het immuunsysteem.

Sinaasappelen, grapefruits en mandarijnen bevatten bijvoorbeeld veel vitamine C, aldus Gahl. Bij de groenten zijn bijvoorbeeld paprika's, boerenkool en spruitjes echte aanraders. "Een halve paprika is voldoende om aan de vitamine C-behoefte van één dag te voldoen", zegt Gahl. Daarnaast is het goed om preventief voldoende vitamine A binnen te krijgen. Dat zit bijvoorbeeld in wortelen, spinazie en boerenkool.

Wie reeds licht verkouden is, kan op kantoor het beste kruidenthee drinken, raadt Gahl aan. Tijm helpt tegen hoesten, salie werkt tegen kiemen, kamille is rustgevend en munt verlicht het ademen. Voor het zoet maken kan men het beste honing gebruiken: dit werkt antibacterieel en slijmoplossend.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.