"Johan Joosen: "Geen hoogtepunten dit seizoen"

Hollands paprikaseizoen eindigt in deceptie

Tholen - De paprikamarkt verloopt bijzonder stroef en de verwachting is dat het Hollandse seizoen ook heel snel tot een einde wordt gebracht. "Je praat momenteel over prijzen van 5 tot 35 cent. Hier en daar is er wel wat export naar Oost-Europa, maar wel voor heel weinig geld. Er zijn dan ook telers die hun kassen aan het leeghalen zijn. Als deze prijzen stand houden, is het volgende week een heel eind gebeurd met het Hollandse seizoen", verwacht Johan Joosen van Scherpenhuizen.

Het lage prijsniveau geldt voor alle kleuren. "De oranje paprika's deden begin deze week nog een paar dubbeltjes meer, maar zitten nu ook op 30 cent", vertelt Johan. "De verkoop van de 80'ers gaat nog wel, maar de 70-sortering is niets waard om maar niet over de 60'ers te spreken. Spanje heeft goed weer gehad en is massaal met paprika's op de markt. De meeste supermarkten zijn al overgeschakeld op Spaanse paprika's."

"Israel verkocht deze week de eerste paprika's naar Rusland. Hierover doen hele andere prijzen de ronde, maar men zal in eerste instantie toch voorzichtig zijn of men ook daadwerkelijk het geld krijgt", verwacht Johan. "Voor Nederland was het een paprikajaar zonder hoogtepunten met lagere uitbetaalprijzen dan vorig jaar. De vraag is wat de consequenties zijn. Degenen die volgend jaar niet mogen planten, hebben dit al gehoord, maar het lijkt of er wel wat telers gaan afvallen, maar zeker niet extreem veel."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.