"Productie en vraag boerenkool gestegen"

Prince de Bretagne introduceert nieuwe boerenkoolverpakking

Het boerenkoolseizoen begon voor Prince de Bretagne begin september en de volumes blijven groeien. Volgens Gaëlle Juton is er meer boerenkool geplant om aan de grote vraag te voldoen.


Vorig jaar had het bedrijf een totale productie tussen de 10 en 15 ton en kan dit jaar groeien tot wel 50 ton. Gaëlle: "De teelt van boerenkool zorgde voor diversificatie bij de kooltelers en in mindere mate bij bloemkooltelers." 

De vraag naar boerenkool is gegroeid in Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten. Gaëlle zegt dat het product vrij onbekend was in Frankrijk, maar dat meer mensen het product nu leren kennen. De markt zal stap voor stap blijven groeien.
Frankrijk haalt steeds meer recepten uit landen als Duitsland of het Verenigd Konin-krijk, zoals salades, soepen en gebak. Ze meldt ook dat het product veel handwerk vergt en er op dit moment een eerlijke prijs voor vragen.

Naast de losse verkoop heeft Prince de Bretagne een nieuwe verpakking ontworpen waarbij boerenkool als een bundel wordt verkocht. 

Voor meer informatie: 
Gaëlle Juton
Prince de Bretagne
Tel: +33 298 693 881
gaelle.juton@prince-de-bretagne.com
www.prince-de-bretagne.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.