Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Succesvolle landelijke Afstemming hardfruit 2014

Op 17 oktober 2014 organiseerde het KCB de jaarlijkse landelijke Afstemming hardfruit. De bijeenkomst startte vroeger op de middag dan eerdere edities. En misschien wel daarom waren weer meer belangstellenden te tellen dan de voorgaande jaren. Ruim 60 mensen kwamen op deze middag af waar de interpretatie van de handelsnormen voor appels en voor peren centraal staat. De discussies werden ondersteund door een goede selectie van hardfruitmonsters met allerlei gebreken. Voor de vorm van de peren was alle aandacht alsmede voor de windschade op de Doyenné du Comice. Bij de appels was er aandacht voor witte waas op de schil, dat dit jaar veel voorkomt en voor verruwing op de schil.

De middag begon met een uitleg van KCB specialist Kwaliteitszaken Fred Jacobs over de normen waarna de monsters met elkaar werden besproken. Uit de discussies bleek dat de bedrijven voor sommige gebreken, zoals windschade op de Doyenné du Comice of de vorm van de Conference, hogere eisen stellen dan de specifieke (EU) handelsnorm voor peren.

De afmijnzaal van Fruitmasters Geldermalsen bood weer alle ruimte voor een goede bijeenkomst. Wilt u volgend jaar ook uitgenodigd worden? Laat dan hier uw e-mailadres achter.


bron: KCB
Publicatiedatum: