Agrico in Sloveense sferen tijdens Potato Days

Het thema van de rassenshow van Agrico is dit jaar Slovenië. Dit komt onder andere tot uitdrukking in een typisch Sloveens decor met uitzicht op Sloveense landschappen. In deze sfeervolle ambiance wordt de gelegenheid geboden om kennis te maken met hun meest recente kweekresultaten.

Slovenië is voor Agrico een interessante markt. Het is de thuisbasis van Interseme, een van Agrico's dochters. In Slovenië worden rassen geïntroduceerd, die door telers rechtstreeks aan consumenten of de supermarkt verkocht worden. Omdat Slovenië vele micro-klimaten kent, bestaat de introductie uit een breed pallet aan rassen. Recent geïntroduceerde rassen als Ranomi en Esmee worden steeds geliefder. Deze rassen staan dit jaar dan ook in de spotlights. Ranomi heeft aanknopingspunten in met name Oost-Europa. Het lang ovale ras is in deze regio vroeg en heeft een mooie gladde schil. Esmee is een vroeg, diep roodschillig ras, heeft een ovale vorm en een goede smaak.

De rassenshow is voor Agrico een zeer belangrijk evenement. Samen met hun aangesloten telers is hun kweekbedrijf Agrico Research verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe aardappelrassen voor alle markten waarop Agrico actief is. Kwekers, stamselecteurs, telers, wederverkopers, verwerkers en belangstellenden uit meer dan vijftig landen komen op 6 en 7 november naar Bant om de meest recente kweekresultaten van Agrico te bekijken en beoordelen.

Agrico tijdens Rassenshow vorig jaar

Dit jaar is het Agrico-ras Constance op de Nederlandse rassenlijst gekomen. Constance is een ras die nu al in vele afzetmarkten geliefd is. In de Britse markt ligt de potentie in het Baker-segment, in andere landen als een tafelras. Alle landen zijn verliefd op de mooie schil, goede opbrengst en de prima consumptiekwaliteit.

Naast de nieuwe rassen besteedt Agrico tijdens hun rassenshow ook aandacht aan het onlangs gestarte Agro Food Cluster Noordoostpolder waarvan Agrico partner is. Verspreiden van kennis, aanjagen van innovatie en marketing- en business development zijn de drie pijlers van het Agrofood Cluster. Eén van de doelen van het cluster is het profileren van Emmeloord als World Potato City.
 
Voor meer informatie:
Agrico
Duit 15
8305 BB Emmeloord
T: 0527-639911
F: 0527-639880
E: info@agrico.nl
W: www.agrico.nl
 
Locatie Rassenshow:
Burchtweg 17
8314 PP Bant
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.