Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Officiële opening Plantera tijdens Potato Days

Plantera is een onderneming gespecialiseerd in de veredeling, productie en verkoop van pootaardappelen. Plantera focust zich in eerste instantie op de tafelaard-appelmarkt binnen Europa. De initiatiefnemers achter Plantera zijn Jeroen van Soesbergen en Gerard Bovée. Beiden hebben veel ervaring op zowel het gebied van veredeling als op het gebied van productie, logistiek en verkoop. Gerard en Jeroen worden ondersteund door de ervaren verkoper Eef Bruin en door Niels Bovée. Op dit moment heeft Plantera ongeveer 200 ha teelt in Noord West Europa, waarvan 85% in Nederland bij ervaren telers. Een belangrijk gedeelte van Plantera's areaal wordt biologische geteeld en afgezet.

Open dagen en officiële opening Plantera
Op 6 en 7 november opent Plantera haar deuren voor de open aardappeldagen. Op 6 november wordt Plantera officieel geopend. Tijdens deze dagen wordt ook Vitabella gepresenteerd. Dit is een nieuw ras, wat uitermate geschikt is voor de biologische teelt. Vastkokendheid, smaak, presentatie, vroegheid en phytophthora resistentie zijn kernkwaliteiten van het ras.

 
Plantera's Vitabella
Naast de goede kookeigenschappen is het ras geschikt voor de thuisfrites, een opkomend fenomeen in de Nederlandse keuken. Het ras is goed bewaarbaar (in het donker). Vitabella heeft zich het afgelopen jaar bewezen in de praktijk en is op vele locaties "in het oog springend" geweest vanwege zijn hoge phytophthora resistentie.
Vanwege zijn hoge prhytophthora resistentie en zijn vroegheid, is het ras uitermate geschikt voor de volkstuinders

Plantera BV
Oosterringweg 7
8316 RW Marknesse
telefoon: 0527 26 41 28
fax: 0527 26 41 29
e-mail: info@plantera.nl
website: www.plantera.nl

 

Publicatiedatum: