Agroplant, een handelshuis met familiegeschiedenis

Aardappelen: voor de één zijn ze slechts onderdeel van de maaltijd. Voor de ander vormen ze een heel leven. Al negentig jaar lang beheersen aardappelen het dagelijks leven van de familie Van der Lee.
 
In 1924 begon Klaas Molenaar met handelen in groente. Zijn dochter Martha trouwde met Jan van der Lee en zij breidden het handelshuis uit met export naar verschillende Europese landen. In de jaren vijftig was het bedrijf één van de grootste exporteurs van Nederland.
Jan en Martha kregen twaalf kinderen, onder wie Adriaan, die het familiebedrijf voortzette. Adriaan overleed jong, waardoor zijn zoon Jan van der Lee al op vijftienjarige leeftijd, samen met zijn moeder, verantwoordelijk was voor de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf. Deze Jan ging zich steeds meer gaan richten op aardappelen en sinds 1972 handelt de familie Van der Lee alleen nog in aardappelen.
Twaalf jaar geleden werd het familiebedrijf omgedoopt tot Agroplant. Tegenwoordig vormen de drie zonen van Jan van der Lee de directie van het bedrijf. Zij zijn al de vierde generatie Van der Lee's die actief zijn in de aardappelhandel. En hoewel er veel veranderd is in negentig jaar tijd, blijven ouderwetse normen en familie-waarden belangrijk bij Agroplant.

Aardappelen
Agroplant heeft zich het laatste decennium ontwikkeld tot een internationaal opererend bedrijf met als belangrijkste activiteit de handel in pootaardappelen. Ze exporteren naar meer dan vijftig landen over de hele wereld en handelen daarnaast in consumptieaardappelen. Agroplant heeft ook een eigen veredelingsprogramma, waardoor de klant altijd beschikt over een ras dat past bij zijn teelt. De hele wereld wordt rondgereisd om klanten van advies op maat te voorzien.

Rassen
Met gepaste trots presenteert Agroplant de uitbreiding van hun familie: de drie succesvolle zusjes Actrice, Picobello en Dido. Deze wasbare tafelaardappelen zijn geschikt voor verkoop in de retail.
 
Actrice is een vroege wasserijgeschikte tafelaardappel. De knollen zijn rond/ovaal en hebben een mooie huid. Het ras heeft een goede kiemrust. Actrice geeft een uitstekende opbrengst en de smaak is goed.

Picobello is een middenvroege wasbare tafelaardappel. Door zijn mooie huid heeft het ras een luxe uitstraling. De smaak van dit ras is uitstekend. In de teelt geeft Picobello hele mooie uniforme knollen. Ook na lange bewaring is de presentatie van dit ras nog steeds goed.

Dido is een midden/late wasbare tafelaardappel. De vleeskleur van de knollen is crème. Het ras onderscheidt zich door zijn hoge opbrengst en hoge uniforme knolaantal.
 
 
Actrice Picobello Dido
 
Uiteraard kunnen wij ook alle vrije rassen leveren.
 
Agroplant. An eye for an excellent potato, it runs in the family.
 
Locatie Rassenpresentatie:
Boerderij Op d'n Akker
Havenweg 14
8308 RJ Nagele
 
 
Voor meer informatie:
AGROPLANT HOLLAND BV
Almereweg 35A
1671 ND MEDEMBLIK
Telefoon: 0227-541217
Fax: 0227-544613
E-mail: info@agroplant.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven