Duitsland: regionale levensmiddelen staan hoog aangeschreven

De biologische barometer, die in opdracht van de Duitse bondsregering werd opgesteld, laat zien dat consumenten vooral verse producten zoals vlees, groenten en fruit uit regionale productie kopen, meldt de Duitse website Proplanta.de. Volgens het onderzoek van de bondsregering is drie op de vier consumenten bereid om voor regionale producten een hogere prijs te betalen. Maar waar ligt dat aan?

Volgen het 'Rheinische Landwirtschafts-Verband' (RLV) hebben consumenten meer vertrouwen in de levensmiddelen die uit hun regio stammen. Regionale producten zijn niet alleen vers en lekker, maar ook gezond en veilig. Met regionaliteit zijn bovendien ook waarden zoals een duurzame productie verbonden. Een groot pluspunt aan regionale levensmiddelen is verder ook de smaak, benadrukt het RLV.

Groenten en vruchten die 's avonds geoogst worden en de volgende morgen al door de consument gekocht kunnen worden, smaken gewoon beter. Zo kunnen de producten direct van het veld in bijvoorbeeld de hofwinkel, op de weekmarkt of in de supermarkt aan worden geboden zonder eerst lang op te worden geslagen of dwars door het land te worden getransporteerd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.