Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

1 t/m 3 december 2014

Factfindingmissie Tuinbouw Beiern / Zuid-Duitsland

"Local-for-Local" viert hoogtijdagen in Duitsland. Duitse producten ontvangen hogere marktprijzen en Duitse telers plannen uitbreiding van het glasareaal. Hoogste tijd dus om te ontdekken of de teelt en afzet in Duitsland succesvol kan zijn en hoe Nederlandse en Duitse telers van elkaar kunnen leren.

Het Nederlands Ministerie van Economische Zaken ziet groeikansen voor de Nederlandse agrofood en tuinbouwsector in Zuid Duitsland met een sterke consumentvraag naar producten 'Aus der Region, für die Region', duurzame en natuurlijke producten. Maar het marktaandeel Nederlands product is relatief laag ten opzichte van andere delen in Duitsland. Daarom vraagt Zuid-Duitsland om een andere positionering en marktbewerking.

Doel driedaagse missie naar Beieren
Deze factfindingreis wil de Zuid-Duitse marktsituatie in kaart brengen, maar bovenal Duitsers en Nederlanders met elkaar in contact brengen. Nadenken over samenwerking en marktbewerking, met en van elkaar leren. Daarom zullen wij ook telers van een Duitse wijncoöperatie bezoeken die het samen gelukt is een betere wijn te produceren met als resultaat een betere prijs en een grotere waardering.

In samenwerking met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken, Nederlandse Ambassade Berlijn, GroentenFruit Huis, Greenport Holland en VGB (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten) en nodigt u Duitsland Desk GroentenFruit Bureau u uit om deel te nemen aan deze factfindingreis. Het aantal deelnemers is beperkt – max. 15 personen. Voor deze reis worden tuinbouwketenpartners uitgenodigd. Alle aspecten komen aan bod, van het bouwen van een kas tot afzet, distributie, logistiek en opslag.

• Telers, handelsbedrijven, toeleveranciers glastuinbouwtechnieken, zaadgoedbedrijven, logistiek, vertegenwoordigers overheid, belangenorganisaties en financiële wereld

Gebiedsdriehoek Würzburg – Nürnberg – Ingolstadt
Hier bevindt zich o.a. het Nürnberger Knoblauchsland. Dat is een van de grootste samenhangende teeltgebieden (zowel opengrond als ook in kassen) in Zuid-Duitsland.

Programma 1 t/m 3 december
Maandag 1 december
20.00 uur – Kickoff meeting in Würzburg omgeving
(tot 19.00 uur – aankomst op eigen gelegenheid – afstand Utrecht 510 km)

Dinsdag 2 december
Gehele dag per bus samen op pad – met beoogd bezoek aan Duitse telers, coöperaties, retail, logistiek & wijnkasteel en netwerkdiner.

Woensdag 3 december
Tot 14.00 programma – einde programma

Deelnamekosten per deelnemer á 650 Euro (ex btw):
• Bezoekprogramma /netwerkdiner /informatiebijeenkomst
• Lunches/diners
• Vervoer ter plaatse
• Hotelkosten (2 overnachtingen) zijn niet inbegrepen!

Aanmelding t/m 14 november a.s.
Tot uiterlijk 14 november aanmelding mogelijk. Deelname op volgorde van aanmelding.
Stuur email aan: info@duitslanddesk.nl

programmaleider
Duitsland Desk, GroentenFruit Huis
Jochem Wolthuis
gsm 06-16290395


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.