Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

gevonden met nieuw systeem van douane: de backscatter

Bijna 50 kilo cocaïne in container bananen Antwerpen

Nog geen week na de voorstelling van het nieuwe toestel, de backscatter, door de Algemene administratie van de Douane en Accijnzen in aanwezigheid van de Minister van Financiën, Johan Van Overtveldt levert de nieuwe aanwinst al zeer tastbare resultaten op.De douanediensten namen op 21 oktober dankzij de backscatter 43 pakken met 47 kg cocaïne in beslag in een container in bananen in de Antwerpse haven. De in beslag genomen drugs vertegenwoordigt een straatwaarde van ongeveer 2,4 miljoen euro of het dubbele van de aanschaffingsprijs van het toestel.

Voor de Minister is hiermee de efficiëntie van het toestel bewezen: "Het nieuwe regeerakkoord zet sterk in op een efficiënte en performante Douane. Met de inzet van dit nieuwe toestel worden de mazen van het net opnieuw iets kleiner waardoor we alle met drugs gerelateerde criminaliteit bestrijden."

Bron: FOD Financiën

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.