Israelische geleerden stoppen bacterie

Groente en fruit is essentieel voor een gezond leven. Toch leidt het soms tot ziekten, veroorzaakt door bacteriën in agf-producten. Volgens recente studies van het Amerikaanse Centrum voor Ziektecontrole en -preventie leidt dit alleen al in de VS elk jaar tot zo'n 24 miljoen zieken. 

Onderzoekers voor de Hebreeuwse Universiteit hebben de Kaye-Innovatieprijs gewonnen voor het ontwikkelen van een nieuwe technologie, die voedingsverpakkingen beschermt tegen bacteriële besmetting. Feitelijk kan deze technologie bacteriële werkzaamheid stoppen.

Integrale controle van deze moleculen zorgt er voor dat de bacteriën niet samenklonteren. Ook zorgt de controle ervoor dat er geen biofilm gevormd wordt op de voedingsverpakkingen, vooral op karton, meest gebruikt als groente- en fruitverpakking.

In deze technologie gebruikten de geleerden een nieuw molecuul TZD. TZD verhindert, dat bacteriën en schimmels een biofilm vormen. Zo bevrijdt het groente en vers fruit, bestemd voor invriezen, van bacteriën. Bovendien kan het worden gebruikt in watersystemen en de voedingsindustrie. TZD is er om voedselbesmetting te reduceren, alsook om de opslag te kunnen verlengen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven