Jonge koks strijden in Amsterdam om hoofdprijs Taugé Challenge

Op zaterdag 15 november a.s. vindt op MBO College Centrum op Da Costastraat 64 in Amsterdam de eerste Nederlandse editie van de Taugé Challenge plaats. Deze internationale wedstrijd wordt georganiseerd door de afdeling Koken en Gastheerschap van het ROC van Amsterdam. De jonge koks gaan aan de slag met taugé als hoofdingrediënt en zullen hun creativiteit moeten laten gelden om met dit ingrediënt vernieuwende gerechten te bereiden. De winnaar zal gekozen worden door de jury bestaande uit Onno Kokmeijer, executive chef restaurant Ciel Blue ** en culinair journalist Felix Wilbrink van Dagblad de Telegraaf.

Docenten Jeroen Zwiers en Theo van Rensch (tevens president van het Koksgilde) zijn samen met Anke Driessen van taugékwekerij Evers Specials de voortrekkers van de competitie. De wedstrijd komt oorspronkelijk voort uit eerdere edities die in Berlijn gehouden zijn. 'Das Taugé Berliner Kochwettbewerb' werd in het recente verleden al meerdere malen in Duitsland georganiseerd. De leerling-koks zullen in Amsterdam de strijd aangaan met studenten van verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen.

Tijdens de wedstrijd is het hoofdingrediënt zo als gezegd taugé, verzorgd door de hoofdsponsor Evers Specials. Daarnaast leveren diverse leveranciers ook een bijdrage aan de receptuur. Kalfszwezerik is afkomstig van de firma Fontijn, verse schol van de firma Jan van As en alle gerechten worden met kruiden van de firma Apollo op smaak gebracht.

Diverse voedingsdeskundigen geven aan dat de kiemgroente taugé, ook wel sojascheut genoemd, goed is voor de gezondheid en het risico op chronische ziekten doet afnemen. Een goede reden dus om diverse koksopleidingen binnen Europa te voorzien van lesprogramma's waarin de focus op deze groente ligt. Om deze reden organiseert het ROCvA in samenwerking met taugékwekerij Evers Specials uit Nijmegen een kookwedstrijd waarbij deze kiem van de mungboon centraal staat. Scholen uit Nederland, België en Duitsland strijden samen om de hoofdprijs.

De organisatie streeft ernaar dat de deelnemers een feestelijk, maar vooral een leerzaam weekeinde zullen beleven. Niemand gaat na afloop naar huis met lege handen. Door alle sponsoren is het mogelijk gemaakt iedere deelnemer te voorzien van een goed gevulde goodiebag. Tevens krijgen zij na de prijsuitreiking een muzikaal Amsterdams diner aangeboden op de Hotelschool.

Wilt u de Taugé Challenge achter de schermen blijven volgen? Dat kan via www.facebook.nl/taugechallenge. Steek de studenten een hart onder de riem of geef ze een 'vind-ik-leuk' om ze aan te moedigen bij de aanloop naar de wedstrijd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.