Nieuw soort gesneden meloen met schil

Tijdens de laatste PMA Fresh Summit toonde het Braziliaanse bedrijf Itaueira Melon nieuwe gesneden meloenen, die binnenkort worden gelanceerd in de Verenigde Staten. Rodrigo Lima verklaarde dat "met de vele meloenproducten, die er al zijn op de markt, het idee was om iets nieuws en unieks te verkopen." Het bedrijf is al sinds vijf jaar bezig met de verkoop van hele meloen op de Amerikaanse markt. Vorig jaar is het ook gestart met de gesneden meloenen, maar deze bestonden enkel uit het vlees. "De gele schil onderscheidt echter de meloen van andere meloenen. Nu willen we dus een nieuw product op de markt brengen waarbij de schil nog zichtbaar is en de klanten het verschil kunnen zien." Het label bevat ook een foto die de gehele meloen toont, zodat klanten kunnen zien dat het om hetzelfde product gaat.

Volgens Rodrigo maakt het de consumptie gemakkelijk voor de klant. "We verwijderen de zaadjes en bieden sneetjes aan die direct te eten zijn, zodat er geen lepels, vorken of messen nodig zijn. "

De nieuwe verpakking bestaat uit 2 pond (ongeveer 900 gram). Rodrigo verzekert dat een van de voordelen is dat ook de smaak altijd hetzelfde zal zijn. "Er zijn geen verrassingen. Dat is de reden waarom we het op de premiummarkt verkopen."

In de VS zullen de gesneden meloenen te koop zijn in Sam's Club, onderdeel van de Walmart Group. Naar andere winkels zijn ook al proefexemplaren gestuurd." Consumenten in de VS zijn steeds meer op zoek naar gemak. Dat is de reden waarom de sector met voorgesneden fruit groeit. Itauera probeert deze trend te volgen," concludeert Rodrigo Lima. 


Voor meer informatie:
Rodrigo Lima
ITAUEIRA
T: +1 305 365 7811
M: +1 305 915 2721
rlima@crowngroup.com.br
www.itaueira.com.br


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven