India: Stadsteler promoot biologische teelt zeldzame kruiden

Anil Sawhney is al tijden bezig met de productie van zeldzame kruiden en planten zonder een spoor van chemicaliën. Vele andere telers volgen in zijn voetsporen. Sawhney: "Het kostte me vier jaar om mezelf te bewijzen aan andere telers die de conventionele chemische landbouw verkozen boven de biologische landbouw. Ik gebruik geen beschermingsmiddelen of kunstmest en mijn oogst is veel groter dan die van traditionele telers. Nu anderen deze goede resultaten hebben gezien, besluiten ze ook over te gaan op biologische landbouw."

Volgens hem veroorzaken de conventionele landbouwmethoden bodemerosie, verzilting, slechtere kwaliteit en andere problemen, terwijl biologische landbouw de productie verhoogt en er gezondere planten groeien. Zijn bedrijf heeft een oppervlakte van 40 hectare. De vele kruiden, die er groeien, worden met succes geteeld op zijn bedrijf, ongeacht de klimatologische omstandigheden.

Volgens Sawhney zorgen zaadveredelaars ervoor dat zaden van biologisch geteelde kruiden veel langer bewaard kunnen blijven dan andere. Genetisch gemodificeerde zaden kunnen alleen worden gebruikt gedurende een bepaalde periode. 

Volgens hem is biologische landbouw een proces dat veel tijd kost en drogen van zaden is zowel een wetenschap als een kunst. Hij voegt eraan toe: "De meeste kruiden zijn gezond, die vervolgens op natuurlijke worden gedroogd voor verder gebruik." 

Sawhney ontdekte hiernaast ook nog twee soorten planten, waarvan één met geneeskrachtige eigenschappen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.