Taro in de lift in Mexico


Robert Serna en Conrad Flyckt van Productos Paisano.

De Tarowortel is een knol van Aziatische oorsprong, bereid op soortgelijke wijze als aardappelen. Conrad Flyckt, van het bedrijf Productos Paisano: "De tot 4 kg zware wortelknollen zijn wit, grijs of rozig bruin tot blauwpaars van kleur. Ze bevatten tot 25% zetmeel. Het gehalte aan eiwit (3 %) en vitaminen is relatief gering. De knollen worden gekookt, geroosterd, gebakken en gefrituurd. Jonge bladeren en bladstelen kunnen ook worden gegeten. Alle plantendelen bevatten oxaalzuur, wat door verhitting afgebroken wordt."

Het product kan niet rauw gegeten worden en is geschikt voor recepten met tofu. Het kan ook gebruikt worden om meel voor glutenvrij cakes en koekjes te produceren. Volgens Conrad werd de teelt van de wortel vijfentwintig jaar geleden ingevoerd in Mexico. "We hebben een kleine groep Mexicaanse telers opgeleid in de distributie en marketing van het product: we leren ze alles over de zakelijke kant, met inbegrip van aspecten zoals certificeringen, verpakking en kosten."

Productos Paisano verwacht een productie van 2.050 ton in 2015 en 5.300 ton in 2016. In aanvulling op tarowortel teelt het bedrijf ook avocado, mango, dragon fruit, papaja en citroen.Meer info:
Conrad Flyckt
PAISANO PRODUCE
CFlyckt@PaisanoProduce.com
Tel.: 800.661.5081
Mob: 210.639-3544 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven