"Ludger Nollet, Nollet Fruit: "Concurrentie met supermarkten"

"Appelprijzen nog redelijk vergelijkbaar met vorig seizoen"

Tholen - In het hardfruit loopt het anders dan andere jaren. Volgens groothandelaar Ludger Nollet, die op Mabru in Brussel staat, verliep de markt tot midden augustus naar tevredenheid. "Helaas is het de laatste twee maanden niet zoals het zou moeten zijn. Dat heeft met name te maken met de Russische boycot en natuurlijk is er ook heel veel productie."Appelprijzen nog redelijk vergelijkbaar

Hij geeft aan dat het voor appelen wel redelijk vergelijkbaar is met vorig jaar rond dezelfde tijd. "Ze liggen misschien iets lager dan het vorig seizoen. Ondanks de lage prijzen is er niet meer verkoop dan anders. De handel ligt vrij stabiel. De appelprijs varieert nu van 25 cent voor de goedkopere dikkere maten tot 50/55 cent voor de betere in maat 75. Voor de Kanzi wordt nog dezelfde prijs betaald als vorig jaar. Eigenlijk is het voor appelen nog wel redelijk te noemen. Ik verwacht dat de prijs nog wel een tijdje stabiel blijft. De pluk is nu zo goed als gedaan en er worden niet ineens heel veel grote volumes op de markt meer gegooid." Volgend Ludger wordt er voor appelen niet echt gespeculeerd, maar voor peren wel. "De vraag is wat ze gaan doen. Het waren natuurlijk met name de peren die naar Rusland gingen. Gemiddeld wordt nu 40 tot 45 cent gegeven voor peren."

De klanten van Nollet Fruit komen soms met de reactie dat de prijzen bij de fruitgroothandel nog best duur zijn. "Ze horen zelf ook veel via de media dat de prijzen zijn gekelderd en dan vinden sommigen het vreemd dat ze voor de goede peren nog 55 tot 60 cent moeten betalen. Grootwarenhuizen doen reclames aan 65/70 cent. Dat is voor hen stunten om van het product af te komen, maar voor ons is het een extra concurrentie. Als je bij ons 55/60 cent betaalt en daar nog BTW bij optelt, zit je bijna aan dezelfde prijs."

Voor meer informatie:
Ludger Nollet
Nollet Fruit
Tel: 02 245 72 81 -0496 79 65 59
Fax: 013 44 19 12

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.