Israël: Biosensor detecteert bacteriën in voedsel en water

Israëlische deskundigen hebben een optische biosensor uitgevonden. Bactusense kan helpen bij het opsporen en het identificeren van bacteriën in een vloeistof. Bactusense is uitgevonden door professor Amir Saar van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en Professor Estelle Segal uit het Israel Institute of Technology.

Deze optische biosensor gebruikt silicium-gebaseerde microarrays voor detectie van bacteriën in een vloeistof. Het kan worden gekalibreerd om specifieke soorten bacteriën in water, voedsel, lucht, bodem of monsters van lichaamsvloeistoffen te identificeren.

Elke microarray in het systeem kost minder dan een dollar, terwijl de prijs van de gehele optische unit wordt geschat op ongeveer 10.000 dollar, afhankelijk van het doel. Volgens de prognose van de Israëlische onderzoekers zal de optische biosensor de komende paar jaar veel gebruikt gaan worden in de voedingsmiddelenindustrie.




Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven