Scherpe daling Poolse export buiten EU

Voorlopige statistieken van Eurostat laten zien dat de export van appelen naar non-Europese landen in de eerste maand na het Russische embargo met 31% is afgenomen. In dezelfde periode van vorig jaar was Rusland verantwoordelijk voor 83% van deze export. 

Opvallend is de aanzienlijke toename van volumes naar Wit-Rusland en Kazachstan in augustus van dit jaar. Samen vertegenwoordigden deze landen 90% van de Poolse export naar landen buiten de EU. De volumes van 2.600 en 1.600 ton die naar respectievelijk Wit-Rusland en Kazachstan werden geëxporteerd waren 293% groter dan de volumes van vorig jaar. Ook Oekraïne en Servië ontvingen dit jaar meer Poolse appelen dan normaal, hoewel deze volumes veel kleiner waren.

Hoewel het nog niet mogelijk is de eindresultaten voor de Poolse appelexport in het huidige seizoen 2014/15 vast te stellen, wordt verwacht dat bovengenoemde exportmarkten de komende maanden steeds belangrijker zullen worden. Polen exporteerde in augustus niet naar bestemmingen in Noord-Afrika, China of India. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.