Peru: volgend jaar 15,8% meer druiven

De productie van de Peruaanse tafeldruif productie zal naar verwachting stijgen met 15,8% in 2015. Volgens adviesbureau MAXIMIXE is dit grotendeels te danken aan nieuwe planten en verbeterde teeltwijzen die leiden tot een betere oogst.

Volgens de verwachtingen zal de oogst van 587.800 ton bereiken, waarbij het grootste deel van de oogst groeit in kustgebieden van Lambayeque, Arequipa, Ica en Piura. 

In dezelfde periode zal naar verwachting ook de export van verse druiven stijgen met 21,4% tot circa 305.700 ton, wat gelijk is aan $ 771,8 miljoen (ongeveer € 610,5 miljoen).

In het rapport van MAXIMIXE staat dat de groei van pitloze druiven vooral zal worden veroorzaakt door het toegenomen aantal zendingen naar Azië en vooral China. Daarnaast groeit ook de vraag van markten als Oman, Bulgarije, Gabon, Kameroen en Georgië. 

De productiehoeveelheid van de Verenigde Staten zal dalen vanwege de grote hoeveelheid telers die hun druivenrassen vervangen. Ook dit is goed voor de Peruaanse exporteurs.

Tegen het einde van 2014 zal de Peruaanse productie ongeveer 507.400 ton bedragen. Dat is een stijging van 15,5% ten opzichte van vorig jaar. De waarde van de uitvoer zal dit jaar naar verwachting ook ongeveer 43,5% hoger zijn dan 2013. 

Bron: freshfruitportal.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven