Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi Süd heeft 5000 filialen

Het is nu officieel: sinds oktober 2014 telt de bedrijfsgroep Aldi Süd wereldwijd 5000 filialen. Dit aantal toont aan dat het Aldi Süd met haar grondbeginsel 'beste kwaliteit tegen de laagste prijs' gelukt is om niet alleen in Duitsland, maar ook internationaal uiterst succesvol te zijn.

Wat in 1914 begon met een kleine winkel in bakkerijproducten in het Duitse Essen, ontwikkelde zich later onder de naam Aldi (Albrecht Diskount) tot een wereldwijd succesvol concept. Na de oprichting van de beide bedrijfsgroepen Aldi Süd en Aldi Nord in 1961 begin Aldi Süd slechts enkele jaren later ook buiten Duitsland filialen te openen. In 1967 koopt de bedrijfsgroep de Oostenrijkse retailketen Hofer met destijds circa 30 filialen. In 1976 werden de eerste filialen in de VS geopend, waarna filialen in Groot-Brittannië (1990), Ierland (1999), Australië (2001), Zwitserland (2005), Slovenië (2005) en tenslotte Hongarije (2008) volgden.
Publicatiedatum: