Aart van den Bos, Verbos

"Zonder MVO heb je op den duur geen bestaansrecht meer"

Verbos Business Development (Verbos) ziet dat in de afgelopen jaren thema's als voedselzekerheid en duurzame productieketens een steeds belangrijker onderwerp worden binnen de internationale AGF sector. Ook is steeds meer duidelijk dat (Internationaal) Verantwoord Ondernemen (I)MVO niet meer alleen gaat over sociale aspecten, maar meer omvat. Klanten vragen in toenemende mate hoe jij duurzaamheid vertaalt in je bedrijfsvoering. Dit leidt ertoe dat Nederlandse (handels)bedrijven steeds meer bereid zijn te investeren in het eigen bedrijf en in de keten. Herkent u deze ontwikkeling ook binnen uw eigen bedrijf?

Eigenaar van Verbos, Aart van den Bos, zegt hierover het volgende: "MVO = core-business. Als je niets doet, dan heb je op den duur geen bestaansrecht meer".

Verbos is werkzaam op dit gebied. Met ondermeer aandacht voor verduurzaming van uw bedrijfsvoering als wel business planning met daaraan gekoppeld een actieve rol bij het vinden van financieringsmogelijkheden (investeerders / leningen / subsidies). Verbos werkt al vele jaren met telers, telersverenigingen, handelaren, toeleveranciers, overheden, NGO's, kennisinstellingen en kan buigen op een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland. Aart van den Bos is lid van de stuurgroep Koplopers van MVO Nederland en lid van het IMVO tuinbouwcluster.

In deze "special dienstverlening van AGF.nl" willen wij u attent maken op de volgende interessante subsidieregelingen die op dit moment open staan (of spoedig weer opengaan). Tegenwoordig is MVO een randvoorwaarde om voor subsidie in aanmerking te komen. Deze regelingen stellen u in staat om de kansen die u ziet in uw internationale handelsketen een stap verder te brengen.

IMVO-vouchers (via MVO Nederland)
Hoe versterkt u uw positie in het internationaal zakendoen door MVO?
Hoe kunt u uw internationale keten verduurzamen, samen met uw handelspartner(s)?

Met de IMVO-voucher kunt u over dergelijke onderwerpen een gesubsidieerd advies krijgen. De voucher is ontwikkeld door MVO Nederland. Verbos is partner van MVO Nederland voor de uitvoering van het IMVO-advies.
Wat houdt het in? Met de voucher krijgt u 50% korting tot een maximum van € 10.000 op een traject. Dit traject kan zowel een strategisch als een operationeel advies zijn, zoals bv certificering en monitoring. Deze regeling staat open voor totaal 62 landen.

Subsidieregeling Demonstratieprojecten, haalbaarheidstudies en kennisverwerving (DHK-regeling)
Wilt u onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om uw product/dienst/technologie/aanpak te gaan exporteren?
Wilt u advies inwinnen over het vinden van lokale partners, over lokale juridische of fiscale aspecten?

Deze regeling is gericht op Nederlandse (MKB-)ondernemingen met internationale ambitie en interesse in opkomende markten en is gericht op de toename van export uit Nederland.
Wat houdt het in? Met deze regeling kunt u een start maken met een project in het buitenland, dat leidt tot een verhoging van uw exportomvang. U ontvangt 50% subsidie met een maximum van €200.000 (demonstratie), € 100.000 (haalbaarheid) of € 50.000 (kennisverwerving). Deze regeling staat open voor zo'n 88 landen.

Voor meer informatie:
Drs. P. van der Hout-Smit
Verbos

tel.: 0174 625 344
mail: phs@verbos.nl
site: www.verbos.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.