Ghana: ananasproductie daalt

Volgens de Sea-Freight Pineapple Exporters of Ghana (SPEG) is een tekort aan water en bemesting de belangrijkste belemmering voor de ontwikkeling van de ananasteelt in Ghana. Directeur Stephen Mintag waarschuwt dat deze factoren grote invloed hebben op de nationale productie. "Er zijn indicaties dat de productie- en exportvolumes dit jaar zullen afnemen. De daling komt op een slecht moment, net nu de lokale verwerkingsfaciliteiten de juiste capaciteit hadden." 

In minder dan 10 jaar (2004-2013) daalde de export naar de EU van 71.000 ton naar 40.000 ton. Ghana's aandeel in de ananasmarkt kelderde van 10% naar 3%.

Mintah denkt dat tussenkomst van de overheid een economische verbetering zou kunnen bewerkstelligen voor de telers binnen de sector, "zodat er snel een uitbreiding te zien zal zijn, zowel in areaal als in arbeidsuren."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.