Chiquita wijst hoger overnamebod Cutrale-Safra ook af

Chiquita adviseert aandeelhouders ook het verhoogde bod van Cutrale-Safra te negeren en in te stemmen met de fusie met Fyffes. Volgens de directie van Chiquita is het bod van 14 dollar per aandeel niet in het belang van de aandeelhouders.

Het is nog onduidelijk of het bod nog geldig blijft na 24 oktober mochten de fusieplannen niet goedgekeurd worden. De aandeelhouders kunnen zich op 24 oktober uitspreken over de fusie met Fyffes.

Aandeelhouders zijn volgens Chiquita's directie beter af bij een fusie, omdat ze dan ook op de lange termijn kunnen profiteren van de aandelen. Het bod van 14 dollar per aandeel ligt onder de verwachtte waarde van de aandelen ChiquitaFyffes. Volgens de ramingen zou een aandeel na de fusie tussen de 15 en 20 dollar uitkomen. Chiquita is bereid een nieuw bod van de Brazilianen opnieuw in overweging te nemen.

bron: rte.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.