Fruit voor Appelsientje en CoolBest duurzaam geteeld

FrieslandCampina Riedel B.V. en Solidaridad, kondigen op de dag van de officiële start van de World Juice Summit in Antwerpen aan te gaan samenwerken in het verduurzamen van de tropische fruitteelt. In Brazilië werken FrieslandCampina en Solidaridad samen om sinaasappeltelers die hun fruit leveren voor Appelsientje actief te ondersteunen. Dat gebeurt via het programma Rural Horizon van Solidaridad, dat de boeren helpt bij het verbeteren en verduurzamen van hun productieproces. In India, waar de mango's voor CoolBest groeien, richt de ondersteuning zich op de tijdelijke medewerkers. Sinaasappels en mango's vertegenwoordigen bijna 80 procent van al het tropische fruit dat door FrieslandCampina wordt ingekocht.

Jeroen Kroezen, internationaal programma manager tropisch fruit van Solidaridad: "De samenwerking met FrieslandCampina levert niet alleen een duurzame fruitketen op, maar verbetert ook de positie van de betrokken boeren en biedt hen een beter perspectief."

Marjan Skotnicki-Hoogland, director FrieslandCampina Riedel BV: "De samenwerking met Solidaridad sluit aan bij onze ambities op het gebied van het verbeteren van de positie van boeren en een duurzamere teelt, zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit van onze producten. We kunnen het als FrieslandCampina echter niet alleen. Om een duurzaam resultaat te boeken is een sector brede aanpak en samenwerking met andere ketenpartijen noodzakelijk."

Fruitteelt wereldwijd bedreigd

Bij de teelt en productie van sappen gaat het om wereldwijde ketens. Een groeiende wereldbevolking, ouder wordende boeren en schaarste van natuurlijke hulpbronnen vormen een grote bedreiging voor de mondiale fruitteelt. Daarnaast bedreigen slechte leef- en arbeidsomstandigheden, klimaatverandering, verkeerde bestrijdings-middelengebruik en andere problemen de productiviteit en kwaliteit van de fruitteelt in veel landen eveneens.

Door gebrek aan toekomstperspectief stoppen steeds meer boeren, met grote gevolgen voor de sector. Alleen door samenwerking in de keten kan er daadwerkelijk iets veranderen in de teelt van tropisch fruit. Daarom werken FrieslandCampina en Solidaridad in AIJN-verband (Europese branchevereniging) samen met andere sappenproducenten en ontwikkelingsorganisaties.


Bron: solidaridad.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.