cherrytomaten gewild: 4,77 per kilo

Braziliaanse telers zetten in op tomatenteelt

De Braziliaanse telers gaan meer investeren in tomaten. Met name cherrytomaten zijn gewild op de Braziliaanse markt. Telers konden rond de 1,27 euro krijgen per kilo cherrytomaten. Door de gunstige marktontwikkelingen kan dat bedrag oplopen tot 4,77 euro per kilo.

Lysandro Canaes, directeur van Haygrove Brazilië, verklaart: "Vorig jaar namen de tomatenprijzen toe tot 4,77 euro per kilo. Hiervan konden de telers van kastomaten profiteren." Haygrove is actief in 55 landen en kwam twee jaar geleden naar Brazilië, waar het bedrijf inzette op kasproducten.

Lysandro vervolgt: "We kunnen de productiviteit van de Braziliaanse kassen met vijftig procent verhogen, wanneer we moderne techniek in de kassen installeren. De telers moeten bewust worden dat de kwaliteit van plastic, het ontwerp en het bouwen van een kas belangrijke effecten hebben op de productiviteit. Veel telers zijn vooral op zoek naar kennis."

"In Brazilië is een grote markt voor beschermde teelt. Alleen hebben we wel te maken met importbelastingen. Zo liggen de prijzen om een standaardkas te maken in Peru en Chili op de helft van de prijzen in Brazilië of Argentinië."

Ook willen de Argentijnse en Braziliaanse staat dat een minimaal percentage van de materialen voor het maken van de kassen uit het thuisland komt. Lysandro: "In het begin mochten we honderd procent van onze materialen importeren. Nu wordt zestig procent van de materialen in Brazilië gemaakt. Op deze manier subsidieert de overheid de bouw van de kassen."


Lysandro concludeert: "Haygrove wil de telers helpen bij de ontwikkeling van hun kassen. Daarbij kijken we verder dan de tomatenteelt. De paprika kent ook een opmars in Brazilië. Voor de komende jaren verwachten we een verdubbeling in de paprikateelt."

Voor meer informatie:
Haygrove Brazilië
Lysandro Canaes
Telefoon: 19 98243552
E-mail: lysandro@imbrasolo.com.br

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.