Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cutrale-Safra verhoogt bod Chiquita

De Braziliaanse Cutrale Group en Safra Group hebben het bod op Chiquita verhoogd naar 14 dollar per aandeel. Daarmee biedt Cutrale-Safra ongeveer 717 miljoen dollar voor Chiquita. In augustus bood het Braziliaanse consortium 13 dollar per aandeel, of 666 miljoen dollar.

Cutrale-Safra verhoogt het bod nu Chiquita de fusieplannen met Fyffes doorzet. De fusie tussen de bananengiganten krijgt steeds vaker groen licht. De autoriteiten in de VS gingen al akkoord, onlangs maakt de EU bekend geen bezwaar te hebben (mits het exclusiviteitscontract met Maersk werd stopgezet) en ook de Ierse rechtbank gaf goedkeuring. Daarmee zijn de grootste hindernissen genomen.

De beurzen reageerden direct op de bekendmaking van het nieuwe bod. De waarde van aandelen Chiquita steeg met 5%, Fyffes incasseerde een verlies van 3%.

De directie van Chiquita neemt het nieuwe bod van Cutrale-Safra in overweging. Voor 24 oktober staat een aandeelhoudersvergadering gepland waar de fusie en overname op de agenda staan.
Publicatiedatum: