Italië: Alleen binnenlandse druiven op de markt

Vóór de Russische boycot waren de verwachtingen voor tafeldruiven nog vrij goed, maar de situatie is nu drastisch veranderd. De productie die bestemd was voor Rusland, moet nu in andere landen worden afgezet, hetgeen natuurlijk zal leiden tot lagere prijzen. Vooral de Red Globe heeft te lijden van de boycot, want het was een favoriet op de Russische markt. Lorenzo Diomede, eigenaar van Azienda Agricola Lo. Di. laat weten: "Veel ondernemers en instellingen onderschatten het probleem. In feite is de situatie veel erger dan wat de statistieken zeggen, want die houden geen rekening met indirecte export, d.w.z. de producten die via Nederland, Litouwen, Wit-Rusland en Polen lopen."

Sinds de boycot exporteert het bedrijf naar Frankrijk, Spanje, België, Polen en Duitsland via Apoc Salerno.

Pitloze druiven doen het goed op dit moment, dankzij de lagere beschikbare hoeveelheden in Europa. Prijzen zijn dan ook toegenomen met 30-40%. "Wat betreft de andere druiven, het hangt allemaal af van de kwaliteit. Goede kwaliteit loopt erg goed, maar de prijzen van de standaarddruiven zijn om te huilen."De oogst zelf is volgens Lorenzo is 30% lager dan vorig jaar. "Nog een paar dagen en dan zijn er alleen binnenlandse druiven op de markt." Het slechte weer heeft voor problemen gezorgd.

Over een voortijdig einde van het tafeldruivenseizoen wil Lorenzo weinig kwijt. "We zijn gestopt ernaar te gissen," zegt hij. "Ik kan bevestigen dat de hoeveelheden lager zijn, maar het hangt allemaal af van de vraag."Contact:
Lorenzo Diomede - Owner
Az. Agricola Lo.Di.
S.P. 240 Km. 14 Zona Industriale
70018 Rutigliano (BA)
Tel.: +39 080 4767326
Cell.: +39 340 2203352 (English)
Cell.2: +39 3312227114 (English)
Fax: +39 080 4778175
Email: info@agrilodi.com
Web: www.agrilodi.com
Skype: agrilodi

Rosario Ferrara - Coordinator
APOC SALERNO
Via R. Wagner K1 (P.co Arbostella)
84131 Salerno
Tel.: +39 (0)89 331758
Cell.: +39 331 2663528
Email: ferrara@apocsalerno.it
Web: www.apocsalerno.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.