Salvi klaar voor nieuwe kiwiseizoenTholen - Familiebedrijf Salvi uit het Italiaanse Ferrara bestaat al meer dan 100 jaar. Inmiddels heeft de Salvi groep de complete keten van teelt tot afzet in eigen hand. Het bedrijf ontwikkelt middels onderzoeksbureau C.I.V. zelfs nieuwe rassen en doet onderzoek naar verbeterde teelttechnieken. Er zijn 1000 mensen werkzaam in de groep. "Naast de eigen productie van 550 ton hectare kopen we ook fruit in bij andere Italiaanse telers en kleinere groothandels", aldus algemeen directeur Marco Salvi. De omzet bedraagt 120.000 ton.


Het pakstation draait 14 uur per dag. Hier wordt dagelijks 300 ton fruit verwerkt voor klanten. Er werken in het hoogseizoen 500 mensen in het pakstation.

Salvi verhandelt een breed assortiment aan groenten en fruit, maar de focus ligt op appelen, peren en kiwi's. "Hiervan hebben we een jaarrond aanbod. Wanneer we bijvoorbeeld zelf geen kiwi's beschikbaar hebben importeren we die uit andere landen zoals Chili." Italië kent een uitgestrekt productiegebied. Salvi haalt het fruit uit verschillende regio's. Kiwi's, appelen, perziken en nectarines uit de regio Piedmont, appelen en peren uit Veneto, abrikozen, aardbeien, appelen, peren, perziken, nectarines, en pruimen uit Emilia Romagna, kiwi's en appelen, perziken en nectarines uit Marche, kiwi's en pruimen uit Lazio, aardbeien, perziken, en nectarines uit Campania, abrikozen, aardbeien, perziken en nectarines uit Basilicata, druiven uit Apulië en sinaasappelen en mandarijnen uit Calabrië. "We hebben voor een aantal grote merken in huis zoals Zespri en Pink Lady. Het bedrijf heeft een aantal grote merken in huis zoals Zespri en Pink Lady.Kiwi's

Het Italiaanse kiwiseizoen gaat begin november van start. Gedurende het seizoen worden er dagelijks grote volumes aangevoerd en draait het pakstation van Salvi op volle kracht. De koelcellen van de kiwi's worden strikt gescheiden gehouden van het andere fruit, zodat ze niet in aanraking komen met het rijpingsgas ethyleen waarvoor kiwi's zeer gevoelig zijn. De sorteermachine van UniTec heeft een capaciteit van 15 ton per uur. Met 26 verschillende uitgangen worden de kiwi's onder andere op maat, kwaliteit, kleur en klasse gesorteerd. De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn goed. Met name die van Zespri (Sun)Gold, waarvan veel nieuwe aanplant in productie komt, zijn hoog gespannen.


Kiwiplantage in de omgeving van Ferrara. Per hectare kan gemiddeld 30 ton geoogst worden.

Voor meer informatie:
Salvi Groep
Via Bologna, 714
44124 Ferrara
Tel.: (+39) 0532 785511
Fax: (+39) 0532 785531
info@salvivivai.it
www.salvivivai.it

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven