"Spanje verliest dit jaar 10.000-20.000 ha aardappelen"

"In een jaar dat voor de aardappelsector gekenmerkt werd door uitstekende opbrengsten en dramatische prijzen, vielen alleen competitieve telers op," zegt Anne Ponce de Léon van Comité Nord. "Telers hebben stabiliteit over een periode van jaren nodig. Dit kunnen ze alleen bereiken met productdifferentiatie."

"De Spaanse markt, die, zoals ook dit jaar weer bleek, snel wordt overspoeld door aardappelen uit Frankrijk en andere landen, maakt het telers moeilijk om hun interesse in het gewas te behouden, omdat concurreren met de Franse Agate onmogelijk is." Volgens Ponce de León moet je de positieve kanten van jouw aardappelen goed belichten om te overleven in de markt. Ze noemt een voorbeeld van Duitse telers, die hun aardappelen verpakten in papieren zakken gevuld met grond, waarmee duidelijk werd gemaakt dat de aardappelen zo uit de grond kwamen. Anne Ponce de León verwacht dat Spanje 10.000 tot 20.000 hectare aan aardappelen zal verliezen, omdat de sector te veel slechte jaren op een rij kende. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.