Haiti: 27 miljoen dollar als stimulans voor bananenproductie

President Michel Martelly is samen met Minister van Handel en Industrie Wilson Laleau gestart met de lancering van het Agritrans Project. Het project met meer dan 3.000 telers heeft als doel biologische bananen te produceren voor export. Om haar doelstellingen te bereiken, heeft het FEPA / Agritrans moderne machines en irrigatiepompen aangeschaft en een kunstmatig meer met een capaciteit van 700.000 liter aangelegd. Daarnaast is het plan om ongeveer 3.000 banen te creëren. 

De regering heeft via het Industrial Development Fund (IDF) 6 miljoen dollar (ong. € 4.740.000) ontvangen. De totale kosten bedragen 27 miljoen dollar(ong. € 21.330.000.000). Er zal een extra financiering van 15 miljoen dollar (ong. € 11.850.000) worden toegevoegd. Jovenel Moise, verantwoordelijke van deze onderneming, was vol lof over Martelly die hem in staat stelde om zijn "droom" na tien jaar te realiseren. 

Het staatshoofd is tevreden met het werk dat is gedaan sinds de start van het project in november 2013 door de Henry Christophe Universiteit. Hij benadrukt dat het sterk overeenkomt met de visie van zijn regering, waarbij wordt gestreefd naar het creëren van een nieuwe dynamiek voor de geïntegreerde ontwikkeling van de Haïtiaanse burger. De eerste containers met biologische bananen zullen Trou-du-Nord in juli 2015 verlaten. Ze zullen worden onder andere geëxporteerd worden richting Europa en het Caribisch gebied. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.