Kleinere aanvoer arriveert op lege markt

Braziliaanse druiven 'op en tekort'

Tholen - Deze week arriveerden de eerste druiven uit Braziliƫ in Europa. Met een vroegtijdige stop van het Griekse seizoen en ook een Italiaans seizoen dat volgens importeurs als afgelopen mag worden beschouwd, opgeteld met zo'n 35% lagere aanvoer uit Braziliƫ is er sprake van 'op en tekort'. Prijzen die gemaakt worden liggen rond de 15/16 euro. "Het seizoen is nu al ingedeeld."

Overigens zit de Braziliaanse druivenproductie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld buurland Peru, niet inde lift. "De teelt neemt eerder af. Het is een dure teelt en de tegenvallende opbrengsten en prijzen van de afgelopen jaren stonden niet in verhouding", weet een importeur. "Dit jaar hadden de Brazilianen in Europa wel dubbele programma's kunnen hebben. Dat maken ze niet vaak mee, maar dat is helemaal te danken aan het Griekse seizoen."

Traditioneel zijn de Braziliaanse druiven tot begin december beschikbaar. "Voorlopig zal de druivenmarkt goed zijn. De opvolging vanuit Namibiƫ en de Orange River lijkt iets eerder te komen, maar dat kan geen kwaad en zit elkaar dit seizoen niet in de weg."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven