Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ronald Jegen, Frigo Trans France:

"Komende tijd groupagelijndienst op Parijs verder uitbouwen"

Tholen - 1 januari dit jaar ging logistiek dienstverlener Frigo Trans France van start vanuit het pand van Transtolk op Coldenhove in Maasdijk. De focus van het bedrijf ligt op het geconditioneerd transport van en naar Frankrijk, zowel van bloemen en planten als groenten en fruit. "De komende tijd willen we groupagelijndienst naar Parijs verder uitbouwen voor de hele AGF-sector", vertelt directeur Ronald Jegen.


Ronald Jegen

De focus op Parijs is volgens de logistiek dienstverlener een logische. "De grote importeurs zitten allemaal in Parijs. Overigens rijden we met de bloemen en planten wel heel Frankrijk door. Onlangs hebben we weer een grote klant binnengehaald en voor de komende weken hebben we weer heel wat plantenacties open staan", vertelt Ronald. "Daarbij nemen we met de retourvrachten het hele Franse AGF-pakket terug naar Nederland, van appelen en perziken in de zomer tot prei en bloemkool in de winter."

De volumes groenten en fruit die vanuit Nederland naar Frankrijk worden geƫxporteerd, zijn volgens de logistiek dienstverlener redelijk stabiel. "Wel zie je dat er meer overzees fruit direct naar Frankrijk gaat, of via schepen vanuit Antwerpen en Rotterdam richting Le Havre." De aanwezigheid van lokaal product ziet hij niet als een bedreiging. "Fransen zijn nou eenmaal chauvinistisch. Als ze Frans product kunnen kopen, zullen ze dat altijd doen."

Ronald heeft veel vertrouwen in de toekomst van Frigo Trans France. "Persoonlijk heb ik de indruk dat de crisis in Frankrijk wat later zijn intrede deed, maar sinds de afgelopen twee jaar wel harder toeslaat. We willen ons onderscheiden met een gunstige prijsstelling en door te luisteren naar de klant en samen naar oplossingen te zoeken."

Voor meer informatie:
Ronald Jegen
Frigo Trans France
Transportweg 20c,
2676 LL Maasdijk
ronald@ftfrance.eu
Tel: +31-(0) 85 77 31 910
Fax: +31- (0) 85 77 31 911