Ronald Jegen, Frigo Trans France:

"Komende tijd groupagelijndienst op Parijs verder uitbouwen"

Tholen - 1 januari dit jaar ging logistiek dienstverlener Frigo Trans France van start vanuit het pand van Transtolk op Coldenhove in Maasdijk. De focus van het bedrijf ligt op het geconditioneerd transport van en naar Frankrijk, zowel van bloemen en planten als groenten en fruit. "De komende tijd willen we groupagelijndienst naar Parijs verder uitbouwen voor de hele AGF-sector", vertelt directeur Ronald Jegen.


Ronald Jegen

De focus op Parijs is volgens de logistiek dienstverlener een logische. "De grote importeurs zitten allemaal in Parijs. Overigens rijden we met de bloemen en planten wel heel Frankrijk door. Onlangs hebben we weer een grote klant binnengehaald en voor de komende weken hebben we weer heel wat plantenacties open staan", vertelt Ronald. "Daarbij nemen we met de retourvrachten het hele Franse AGF-pakket terug naar Nederland, van appelen en perziken in de zomer tot prei en bloemkool in de winter."

De volumes groenten en fruit die vanuit Nederland naar Frankrijk worden geƫxporteerd, zijn volgens de logistiek dienstverlener redelijk stabiel. "Wel zie je dat er meer overzees fruit direct naar Frankrijk gaat, of via schepen vanuit Antwerpen en Rotterdam richting Le Havre." De aanwezigheid van lokaal product ziet hij niet als een bedreiging. "Fransen zijn nou eenmaal chauvinistisch. Als ze Frans product kunnen kopen, zullen ze dat altijd doen."

Ronald heeft veel vertrouwen in de toekomst van Frigo Trans France. "Persoonlijk heb ik de indruk dat de crisis in Frankrijk wat later zijn intrede deed, maar sinds de afgelopen twee jaar wel harder toeslaat. We willen ons onderscheiden met een gunstige prijsstelling en door te luisteren naar de klant en samen naar oplossingen te zoeken."

Voor meer informatie:
Ronald Jegen
Frigo Trans France
Transportweg 20c,
2676 LL Maasdijk
ronald@ftfrance.eu
Tel: +31-(0) 85 77 31 910
Fax: +31- (0) 85 77 31 911

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven