Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk en Regio op werkbezoek in het Westland

Op 13 oktober waren bestuurders van rijk en regio op bezoek bij Nature's Pride in Maasdijk, gemeente Westland. Naast een werkbezoek aan het bedrijf vond daar ook het Bestuurlijk Overleg Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (BO MIRT) Zuidelijke Randstad plaats. In het BO MIRT worden de voor de Zuidelijke Randstad relevante onderwerpen besproken en afspraken gemaakt. Dit jaar stonden de thema's Mainport-Greenport en Energie centraal. In het kader van de vernieuwing van het MIRT vond dit bestuurlijk overleg voor het eerst plaats op een locatie in de regio en was er voor de eerste keer een afvaardiging uit het bedrijfsleven aanwezig.



Om de discussie rondom Mainport-Greenport extra kracht bij te zetten, kwamen minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) en minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en de gedeputeerden Verkeer en Vervoer en Ruimte en Wonen en Economische Zaken van de Provincie Zuid-Holland en de portefeuillehouders Verkeer en Vervoer van Stadsgewest Haaglanden en Stadsregio Rotterdam op bezoek bij Nature's Pride in Maasdijk. Zij werden daar ontvangen door Shawn Harris van Nature's Pride en burgemeester Van der Tak van Westland en kregen vervolgens een rondleiding in het innovatieve handelsbedrijf. Nature's Pride is gespecialiseerd in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit. Doordat zij actief zijn in de totale keten van het versproduct, opereert Nature's Pride op het snijvlak van Mainport en Greenport.



Na de rondleiding ging het gezelschap in gesprek met het bedrijfsleven, welke op het gebied van Mainport-Greenport vertegenwoordigd werd door dhr. Jansen (Total Produce) en op het gebied van energie door mw. van der Steenhoven (Programmabureau Warmte Koude Zuid-Holland), dhr. Smits (Havenbedrijf Rotterdam) en dhr. van Ruiten (LTO Glaskracht Nederland).

Publicatiedatum: