Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe rassen met EU subsidie aangeplant

Hongaarse appelproductie +40%

Czerván György van Lidl Hongarije, meldt dat vanaf 2015 de GMO gelden worden geïnvesteerd. Daardoor krijgen appeltelers subsidie om de appelboomgaarden te moderniseren, waardoor de oogst zal groeien.

Dit seizoen verwacht Hongarije 780.000 – 800.000 ton appelen te oogsten. Dit is ongeveer 200.000 -250.000 ton meer, +40 %, dan het gemiddelde van voorgaande jaren. De binnenlandse appelconsumptie haalt vermoedelijk rond de 250.000 ton, ongeveer 75.000 ton meer dan het gemiddelde.

Volgens György had Hongarije in 2014 27.000 hectare appelboomgaarden, gerund door 7.500 producenten. Hij stelt ook vast, dat er nog voldoende potentieel is om de binnenlandse consumptie te laten groeien. Bovendien, bewerkte Hongaarse appelproducten, hoofdzakelijk concentraten, kunnen worden uitgevoerd naar (de rest van) Europa.

Grösz Jenö, directeur van Lidl Hongarije, richtte de journalistenaandacht op het belang van het promoten van Hongaarse producten. Lidl Hongarije beschouwt het als een hoge prioriteit om, voorzover mogelijk, vooral Hongaarse groente- en fruitproducten te leveren aan de Hongaarse klanten.

Hij wees erop, dat in 2013 Lidl Hongarije het programma "De Hongaarse leverancier" lanceerde. Het resultaat was, dat Lidl het productenassortiment in Hongarije heeft uitgebreid. Het vermarkten van Hongaarse producten, vergeleken met de periode vóór de start van het programma, is toegenomen met bijna 20 %.

Van september 2013 tot september 2014 verkochten Lidl-winkels rond de 4.000 ton Hongaarse appelen in Hongarije. Lidl heeft minstens 5.000 ton als doelstelling.
Publicatiedatum: