ICA verkoopt Noorse zaak

ICA, de grootste Zweedse retailer heeft de onderpresterende Noorse dochteronderneming verkocht aan Coop Norge, op twee na de grootste retailer van Noorwegen, voor SEK 2.8 miljard, $ 385 mln. De verkoop is nog afhankelijk van goedkeuring door de Noorse Mededingingsautoriteit,

ICA leidde een onderzoek van het Noorse bedrijf, nadat de Noorse MededingingsAutoriteit meldde, dat het waarschijnlijk samenwerking tussen ICA en Norgesgruppen, de grootste Noorse retailer, zou blokkeren.

"desinvesteren is het beste alternatief"
ICA CEO Per Stromberg becommentarieerde de verkoop: "De laatste maanden hebben we verschillende opties voor het Noorse retailbedrijf van ICA Gruppen geanalyseerd en we concludeerden, dat desinvesteren het beste alternatief is."

Verkoop geografische winst voor Coop Norge
De 553 vestigingen inbegrepen in de verkoop zouden winst brengen voor Coop Norge, omdat ICA winkels uitbaat in streken, waar Coop Norge minder vertegenwoordigd is, zoals Bergen en middenoostelijk Noorwegen.

"de beste oplossing voor de staf, de klanten, de leveranciers"
Svein Fanebust, CEO van Coop Norge: "ICA Norge overnemen is een grote steun voor Coop. Het is ook de beste oplossing voor de staf, de klanten en de leveranciers, voor het geval ICA zou overwegen Noorwegen te verlaten."

Bron: igd.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.