Italië: Trage start winterfruit

"Vorige week liep het zomerseizoen af met uitzondering van de Angeleno-pruimen, die nog tot Kerstmis beschikbaar zijn. We zijn nu begonnen met appels en peren en tegen het einde van de maand zullen we ook starten met de Hayward kiwi's.""Het pruimenseizoen was vreselijk. Zo waren de prijzen 30-50% lager dan vorig jaar. Alleen de oudste Stanley- en Presidentrassen deden het iets beter, omdat ze worden beschouwd als een niche-product. Daarnaast waren suikerniveaus onder 3-4 ° Brix vanwege het slechte weer."

"Wat betreft de appelen zijn we het seizoen begonnen met grotere hoeveelheden dan in 2013 en er zijn nog beschikbare voorraden in de omgeving van Trento. De prijzen zijn dan ook 20-25% lager dan vorig jaar."


In aanvulling op de traditionele Stark en Golden produceert Granfrutta Zani ook club Modì en Pink Lady voor een totaal volume van ongeveer 20.000 ton per jaar.

Het bedrijf produceert ook 12- tot 13,000 ton peren. "De productie varieert nogal, afhankelijk van de soort. Er is 30-40% minder Kaiser, terwijl Abate min of meer gelijk is aan vorig jaar. Het verbruik is daarentegen stukken minder en de prijzen zijn 20-25% lager als gevolg van de Russische boycot. Het is niet makkelijk om positief te blijven, maar we moeten hopen op een politieke oplossing voor het verbod.""Gezien de grote Nieuw-Zeelandse prijzen zijn de verwachtingen voor de kiwi's vrij hoog. In Europa wordt een kg van Hayward verkocht voor meer dan € 3. Daarnaast zijn de verwachtingen ook hoog vanwege het feit dat de productie van het zuidelijk halfrond vroeg in november moet eindigen."De producten worden zowel in Italië als in het buitenland verkocht - 80% van pruimen wordt geëxporteerd, terwijl 70% van de peren op de binnenlandse markt worden verkocht. 80% van de appelclubrassen wordt geëxporteerd, terwijl 80% van de traditionele rassen in Italië blijft. 70% van de kiwi's wordt geëxporteerd.

Granfrutta Zani neemt voor het vierde jaar deel aan Fruit Attraction. "Het is een prima gelegenheid om de binnenlandse en Europese retailer te ontmoeten, alsook onze kopers en leveranciers. We importeren aardbeien en perziken uit Spanje en peren, appels en kiwi's uit Zuid-Amerika," vertelt Raffaele Bucella, salesmanager voor het bedrijf. Granfrutta Zani is dit jaar te vinden in Paviljoen 7 - Stand C09.

Contact
OP Granfrutta Zani

Raffaele Bucella
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA)
Tel.: (+39) 0546 695211
Fax: (+39) 0546 41775
Email: buc@granfruttazani.it
Web: www.granfruttazani.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven