Groeiende vraag Chinese kiwi's

De Chinese kiwisector zal dit seizoen aan de toenemende vraag, gedreven door groeiende inkomens, reageren met grotere volumes. Sinclair, een bedrijf dat etiketten en etiketteermachines levert, helpt de sector de grote hoeveelheid kiwi's aan consumenten te leveren.

"De Chinese consumptie van kiwi's blijft groeien. Investeerders profiteren van de bloeiende markt van vorig jaar," zegt Jin Han, regionaal verkoopmanager van Sinclair. "De productie zal daarom opnieuw 5 tot 8% stijgen." Steeds meer bedrijven willen investeren in de teelt en verkoop van kiwi's en dit zijn niet alleen grote bedrijven. De inkomensgroei resulteert in meer fruit en meer zaken voor alle bedrijven die met de kiwi te maken hebben - van verpakkers tot exporteurs en, zoals Sinclair, de bedrijven die etiketdiensten leveren. 

Klik here voor een video.


"Sinclair levert tray-etiket machines en diensten, zoals opleiding in het gebruik, probleemoplossing en machineonderhoud," zegt Han. "We leveren ook voedingsgeschikte etiketten van polyethyleen met een speciale lijm, zodat het etiket blijft zitten tot het fruit in de handen van de consument ligt." De vraag naar de diensten van Sinclair is zo groot dat bestellingen ver vooruit moeten worden ingepland. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in gezichtsherkenning, waardoor de etikettering makkelijker en accurater wordt en werkt bovendien met recyclebaar plastic.

De aard van de markt zorgt echter voor uitdagingen. Met zoveel telers en handelaren die opduiken om van een groeiende markt te profiteren, worden opdrachten niet altijd gehonoreerd. Dit zijn de groeipijnen van een ontluikende markt. "Elke cliënt is een risico, vooral de nieuwe," zegt Han. "Dat zal nog lang zo blijven, of in ieder geval totdat grote bedrijven de markt domineren, omdat zij serieuzer zijn."

Voor meer informatie:
www.sinclair-intl.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven