Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Oostenrijk: meer regionale agf in supers

De Oostenrijkers hebben een duidelijke voorkeur voor groenten en fruit uit de eigen regio. Aan de vraag van de klant naar nationale en regionale levensmiddelen die bij het seizoen passen komt Rewe International AG (met de supermarkten Billa, Merkur en Adeg) nu nog meer tegemoet. Met 'Da komm' ich her', een makkelijk en duidelijk herkenbaar herkomststreken op de verpakkingen, wordt het regionale aanbod aan groenten en fruit vanaf nu namelijk versterkt. Momenteel komen er elf verschillende 'Da komm' ich her' producten van leveranciers uit Wenen, waaronder de geliefde stoplichtpaprika's van coöperatie LGV Frischgemüse.

"Waar uit Oostenrijk een product precies vandaan komt was tot nu toe niet erg duidelijk herkenbaar voor onze klanten. Dat veranderen we nu met de uniforme en duidelijk zichtbare herkomstaanduiding. Tegelijkertijd starten we een proces dat een nog sterkere regionalisering van het assortiment ten doel heeft. Onze klanten moeten hun groenten en fruit in de toekomst zo mogelijk altijd van de dichtstbijzijnde producenten ontvangen. Deze logistieke uitdaging nemen wij met 'Da komm' ich her' aan", aldus Frank Hensel, bestuursvoorzitter van Rewe International AG.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.