Italië: Aubergines van de eilanden in aantocht

Het is tijd om te schakelen voor Italiaanse aubergines - productie van het vasteland zal binnenkort worden vervangen door die van de eilanden. De laatsten zijn naar verluidt van goede kwaliteit en komen tegen gemiddelde prijzen op de markt.Op het moment is het merendeel van de producten is afkomstig van het Metapontogebied in Calabrië en Campania. "Maar de aubergines van het schiereiland zijn bijna klaar om te worden verscheept. De eerste pallets zijn afkomstig uit Sicilië," zegt Luigi Battisti van Loffredo Stella srl.

De producten worden voornamelijk geteeld in kassen en polytunnels en de kwaliteit is goed.

"Om concurrerend te zijn moeten aubergines een groene dop hebben en een mooie ronde huid. Langwerpige en gekleurde aubergines zijn niet zo populair. In de loop der jaren hebben we gemerkt dat klanten de kwaliteit en het uiterlijk van het product belangrijker zijn gaan vinden."

"De prijzen hebben zich hersteld na de gebruikelijke terugloop in de zomer, en gelukkig fluctueren ze niet zoals de courgette. Hoogwaardige producten worden verkocht in single-layer kratten rond de € 1 / kg. Tweede keuze producten worden verkocht rond de € 0,50 / 0,80 / kg." Prijzen zijn in lijn met vorig jaar.

Italië is echter niet de enige aubergineproducent - in de zomer is er de productie uit Nederland en nu is het tijd voor Spaanse aubergines. "De laatste tijd is er in Bologna een aantal hoogwaardige aubergines aangekomen uit Murcia en Almeria. Ze zijn meer langwerpig dan de onze, en zijn verpakt in kratten van 5kg. Ronde aubergines van Barcelona zijn ook aankomen. Prijzen liggen rond de € 1,10 / kg."

Contact:
Loffredo – Stella srl
Via Paolo Canali, 1
c/o Caab – Centro Agro Alimentare di Bologna (BO)
Tel.: (+39) 051/2861681
Fax: (+39) 051/2861705
Email: loffredo-stella@caabmercati.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.