Goede vooruitzichten voor Jingold kiwi's

"Het is nog onduidelijk hoe de Russische ban het kiwiseizoen zal beïnvloeden. Wij geloven dat de directe gevolgen relatief beperkt zijn. Rusland is niet een van onze belangrijkste markten, maar we zullen te maken hebben met de toegenomen concurrentie van andere producerende landen, zoals bijvoorbeeld Griekenland. Daarom gaan we werken om het label te versterken," vertellen de managers van het KiwiGold consortium, eigenaar van het label Jingold.Het Jingold–seizoen start in de komende paar dagen. Het geschikte moment om te oogsten wordt vastgesteld door de technische beheerders van het Consortium. Meestal valt dit moment samen met het moment waarop de kiwi's de perfecte organoleptische kwaliteiten hebben bereikt.

"De volumes zijn vergelijkbaar met vorig jaar - veel nieuwe boomgaarden beginnen nu te produceren. De productie is evenwel gedaald in andere gebieden in Zuid-Italië als gevolg van de milde temperaturen van afgelopen winter."De hoeveelheden groene Hayward kiwi's moeten aanzienlijk toenemen. "We zullen hoge kwaliteit groene kiwi's selecteren om ons assortiment te voltooien met gouden kiwi's."

De belangrijkste bestemming is de Europese markt, waar de producten worden gedistribueerd door groepen zoals Edeka, Corte Ingles, Coop en Tesco. De Aziatische markt groeit daarnaast het meest."In landen als China, Korea, Hong Kong, Taiwan en Singapore, is Jingold inmiddels een erkend merk voor zowel exploitanten als consumenten.""Kortom, het seizoen ziet er goed - er is veel belangstelling van onze vaste klanten en de vooruitzichten zijn goed."


Contact:
Jingold spa
Piazzale Caduti del Lavoro, 200
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 317476
Fax: (+39) 0547 417514
Email: info@jingold.it
Web: www.jingold.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven