Metro 50 jaar

Op 27 oktober 1964 werd in het Duitse Mülheim an der Ruhr de eerste Metro-groothandel geopend. Inmiddels is het hoofdkantoor van het concern sinds bijna 15 jaar in Düsseldorf gevestigd. Het vijftigjarig jubileum wordt door Metro Cash & Carry samen met haar klanten tot en met 11 oktober in de Metro-groothandels in Düsseldorf en Neuss gevierd.

De Metro Group, met meerdere groothandels- en retailbedrijven onder één dak, telt wereldwijd meer dan 250.000 medewerkers in zo'n 2200 vestigingen in 31 landen. Tot de Metro Group horen: Metro/Makro Cash & Carry, Mediamarkt, Saturn, Real supermarkten en de warenhuizen van Galeria Kaufhof. In boekjaar 2012/13 behaalde het concern wereldwijd een omzet van meer dan 66 miljard euro.

Het begon allemaal in 1963: de levensmiddelgroothandelaren Ernst Schmidt en Wilhelm Schmidt-Ruthenbeck openden een eerste zelfbedieningsgroothandel. Het oorspronkelijke idee van een zelfbedieningsgroothandel (Cash & Carry) uit de VS in de jaren '50 en '60 inspireerde in 1964 de familie Schell eveneens om een dergelijke Cash & Carry-markt te openen. Tijdens de bouw leerden de Schells en Schmidts elkaar kennen en kwamen tot de conclusie dat een fusie van hun ideeën en activiteiten succesvoller zou zijn. Daarom richtten zij samen 'Metro-SB-Großmärkte GmbH & Co. KG' op, nu vijftig jaar geleden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.