Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fyffes zou bevoordeeld worden

Aandeelhouder daagt Chiquita vanwege fusie

Vorige week ging de Europese Commissie akkoord met de fusie van Chiquita en Fyffes en leek realisatie een stap dichterbij, nu ligt een aandeelhouder in Amerika dwars. Ze dagen Chiquita voor de rechter vanwege de voorwaarden van de fusie.

Een pensioenfonds voor brandweerlieden uit Alabama is aandeelhouder van Chiquita en daagt de bananengigant voor de rechter. Volgens het pensioenfonds is de directie van Chiquita te snel akkoord gegaan met de voorwaarden. Het zwaartepunt van het managementteam van ChiquitaFyffes ligt bij Fyffes. Volgens het pensioenfonds wordt Fyffes bevoordeeld in de deal.

Daarnaast zou de Ierse wet de aandeelhouders minder goed beschermen dan de Amerikaanse wet, daarom mag de deal niet doorgaan, redeneert het pensioenfonds. Het pensioenfonds geeft de voorkeur aan een overname door Cutrale en Safra. Het bod van deze Braziliaanse bedrijven staat nog altijd open. Fyffes liet weten dit een zaak voor Chiquita te vinden, de Amerikaanse bananengigant heeft nog niet gereageerd.

Bron: irishtimes.com

Publicatiedatum: