Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Alexander Mulder, Frankort & Koning:

"Kleine maten ananas schaars, grote ruim voorradig"

Tholen - Op de ananasmarkt is het momenteel vrij rustig. "Vanuit Costa Rica zijn de volumes niet echt wild, waardoor de prijzen, vooral voor de kleine maten, op een relatief hoog niveau liggen", vertelt Alexander Mulder van Frankort & Koning. Waren er begin september weinig grote maten beschikbaar en veel kleine maten, momenteel is de situatie volledig omgekeerd.

"Het prijsniveau van de maten 9 en 10 ligt rond de 7 euro, de maten 7 en 8 worden rond de 8/8,50 euro verkocht en bij de grote maten zie je prijzen rond de 7 euro", somt de importeur op. Hij verwacht dat de kleine maten de komende weken nog wel schaars zullen blijven en dat de grote maatsorteringen goed voorradig zullen zijn. "Zoals gewoonlijk in deze tijd van het jaar vraagt Rusland veel kleine maten op."

Door de Costa Ricaanse producenten wordt aangegeven dat de volumes de komende weken toe zullen nemen. Alexander verwacht voor de komende weken een goede vraag. "In september verloopt de afzet traditioneel wat langzamer, ook vanwege de aanwezigheid van Europees fruit op de markt. In oktober pakken de consumenten het weer op en dit moet in november en december weer naar z'n top gaan lopen."

Voor meer informatie:
Alexander Mulder
Frankort & Koning
T: +31 (0)77 3897 251
F: +31 (0)77 3897 293
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
a.mulder@frankort.nl
www.frankort.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.